Iz vrtičkarjev v kuharje – Vrtec Sevnica

Iz vrtičkarjev v kuharje – Vrtec Sevnica
6-Avg-2018

Iz vrtičkarjev v kuharje

Skupino Žabice iz vrtca Sevnica in njihovo spoznavanje z vrtom, vrtnim orodjem, sajenjem in sejanjem ter vsem, kar pride zraven, smo že predstavili. Sedaj pa so otroci skupaj z vzgojiteljico Heleno Lužar sadove, ki so zrasli pod njihovimi pridnimi rokami, tudi okusili!

Iz vrta na krožnike

Mali vrtičkarji so se zares izkazali – ne le, da se spoznajo na vrtnarjenje, prelevili so se tudi v odlične kuharje. Sami so si pripravili zelenjavno kosilo!

Najprej so na vrtu nabrali zelenjavo – pri tem so jo tudi poimenovali, opisali, potipali, povohali, skratka, dobro so jo spoznali, da jo bodo naslednjič znali pobrati tudi sami.

Na vrtu so nabrali solato, jo očistili in pripravili za kosilo, medtem pa s skupnimi močmi skuhali najboljšo zelenjavno juho. Za juho so uporabili korenje, krompir in kolerabice, jih umili, narezali, prepražili, zalili z vodo, ji dodali okusne začimbe in kuhali. Tako je dišalo, da so komaj dočakali, kdaj jo bodo lahko poskusili!

Dober tek!

Otroci so bili aktivno vključeni v celoten proces – od vrta pa vse do krožnika. Zelenjavo so sami posadili, vzgojili, pridelali, pobrali in tudi pripravili – nič čudnega, da so juho poskusili in pojedli tudi tisti otroci, ki sicer zelenjave nimajo najrajši. Še en razlog več, da tudi vi svoje najmlajše vključite v delo na vrtu in v kuhinji.

Deli s prijatelji
Vsi aktualno

Preberi več zanimivih vsebin

Vrtičkanje z Metko – o meni

Vrtičkanje z Metko – o meni

Preberi več
Dragocena kopriva

Dragocena kopriva

Preberi več
Skrb za solato na vrtu

Skrb za solato na vrtu

Preberi več

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila