Mali vrtičkarji – Pridni kot čebelice

Mali vrtičkarji – Pridni kot čebelice
6-Avg-2018

Pridni kot čebelice

Vrtčevska skupina Čebelice iz vrtca Laško (enota Laško) bi težko imela bolj primerno ime. Pridno kot čebele so se otroci spoznali z osnovami vrtnarjenja in skupaj s predanima vzgojiteljicama ter pomočjo hišnikov vzgojili dve bujni visoki gredi, na kateri bi bil ponosen prav vsak vrtnar! Poglejmo, kako so začeli, kaj so se naučili in kaj vse že sami pridelali in tudi pohrustali.

 

Novo znanje otroke veseli

Otroci izkazujejo izredno zanimanje za vse, kar je novega. Pri čebelicah ni bilo nič drugače – ko so dobili Sparov paket za vrtičkanje (semena, zemljo, vrtno orodje), so si vse z zanimanjem ogledali, natančno proučili, povohali zemljo, s svinčnikom narisali vrtno orodje, spoznali semena, vse pretipali … O vrtu so se tudi pogovorili in ugotovili, da imajo pravzaprav vse, kar potrebujejo za vrtnarjenje – manjkal jim je le še vrt! Zato sta prijazna hišnika ob robu vrtčevskega igrišča postavila in pripravila dve krasni visoki gredi.

Nov vrt za novo znanje

S postavitvijo visokih gred se je začelo postopno spoznavanje rastlin, semen in sadik. Da bi zares razumeli, kako iz semena zraste rastlinica, so seme solate in paradižnika posadili v lončke in tako sami vzgojili sadike, njihovo rast pa pridno beležili. Tudi kaljenje fižola so si ogledali v prozornem lončku. Ko je bilo zunaj končno dovolj toplo so sadiki posadili in vsak dan pridno pomagali zalivali grede, vrt nekajkrat tudi opleli, sadike paradižnika privezali k količkom in razredčili kolerabice.

Čebelice čaka veselo hrustanje

V vrtcu Laško so vzgojili čudovite vrtnine – rumeno kolerabo, solato, korenček, fižol, rdečo redkev, kumare, bučke in paradižnik. Zavidanja vredna zbirka, kajne? Ni čudno, da otroci že veselo hrustajo vrtnine SPAR Kot nekoč, ki so jih pridelali sami in s predano pomočjo vzgojiteljic Natalije Lučič in Andreje Trkulje. Kar tako naprej!

 

Deli s prijatelji
Vsi aktualno

Preberi več zanimivih vsebin

Začetek sezone

Začetek sezone

Preberi več
Paprika – brez nje ne gre!

Paprika – brez nje ne gre!

Preberi več
Dragocena kopriva

Dragocena kopriva

Preberi več

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila