Vtisi najmlajših vrtnarjev ob koncu poletja

Vtisi najmlajših vrtnarjev ob koncu poletja
4-Sep-2018

Vtisi najmlajših vrtnarjev ob koncu poletja

Najmlajšim vrtičkarjem iz različnih slovenskih vrtcev smo  preko projekta SPAR Kot nekoč donirali material, s katerim so uredili in oživili svoje čisto prave vrtove. Pridno delo, strokovno vodenje vzgojiteljic in toplo vreme so jim pomagali, da so bili za svoj trud bogato poplačani. Prav vsi so iz doniranih semen SPAR Kot nekoč pridelali stare in avtohtone slovenske sorte vrtnin! Poglejmo, kako so opisali svojo izkušnjo.

V Vrtcu Hrastnik pravijo, da vrtu ni mar, koliko otrok je poleti skupaj z družino na počitnicah in jih zato ni tam. Vsak mesec jih je kljub temu obdaril s pridelki, ki so jih skupaj z vzgojiteljicami pregledali, se o njih pogovorili, kaj novega naučili in jih seveda tudi pojedli. Za konec so otroci svoje vtise tudi narisali.

Vrtec Laško (in njegova skupinica Čebelice) je bogatejši za kar dve bujni visoki gredi! Vzgojili so tako lepo zbirko vrtnin, da bi lahko odprli svojo tržnico! Pa ni prišlo do tega, saj so prej vse z veseljem pohrustali kar sami.

Poleti je kar nekaj otrok manjkalo tudi v Vrtcu Otona Župančiča Ljubljana. Še dobro, da je dež tako pridno zalival njihov vrt, da so po prihodu s počitnic zrel, rdeč paradižnik le še pobrali, oprali, ga narezali in pojedli za malico. Naučili so se, da tudi vreme lahko včasih prav pridno pomaga!

Prizadevno in zagnano so za vrtiček in vrtnine vsakodnevno skrbeli tudi mladi vrtnarji iz Vrtca Otona Župančiča Maribor. In če vrt pridno neguješ, ti skrb bogato poplača!

V Vrtcu Ciciban Sevnica so otroci zelenjavo sami posadili, vzgojili, pridelali, pobrali in tudi pripravili – za kosilo so naredili domačo solato, nato pa s skupnimi močmi skuhali še najboljšo zelenjavno juhico. Glavna lekcija – kar pridelaš sam, z veseljem poješ (tudi, če nad zelenjavo sicer vihaš nos).

Vrtovi so odlično uspeli, najmlajši vrtnarji pa so se zares izkazali, kajne? Veseli smo, da so vrtnarili s tako ljubeznijo, natančnostjo in prizadevanjem. Ponosni smo, da bodo tudi zaradi nas postali ljubitelji vrtičkanja in tradicionalnih slovenskih vrtnin.

 

Deli s prijatelji
Vsi aktualno

Preberi več zanimivih vsebin

Skrb za solato na vrtu

Skrb za solato na vrtu

Preberi več
Začetek sezone

Začetek sezone

Preberi več
Dragocena kopriva

Dragocena kopriva

Preberi več

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila