Samostan Kartuzija Pleterje

VEČSTOLETNA TRADICIJA PRIHAJA V SPAR

 

V Kartuziji Pleterje je sadjarstvo večstoletna tradicija. Skrb za okolje in sočloveka je eno temeljnih načel menihov, ki ustvarjajo, pridelujejo in živijo v samostanu Kartuzija Pleterje. Predano so skrbeli, da so se skozi več generacij ohranile različne stare sorte sadnega drevja, še najbolj pa so cenjene naše stare domače sorte, ki jih drugje po svetu ne poznajo.

 

STARE SORTE JABOLK LETOS PRVIČ ZA VAS

 

Ljubitelje sadja bo zelo razveselila novost v naši ponudbi. V SPARU se zavedamo pomena ohranjanja slovenske tradicije in kulturne dediščine, zato smo letos pripravili poseben projekt v sodelovanju s samostanom Kartuzija Pleterje. V okviru projekta SPAR Kot nekoč boste lahko letošnjo jesen uživali v pristnih okusih starih slovenskih sort jabolk – carjeviča, kanadke, dolenjske voščenke in krivopeclja, ki so del slovenske sadjarske tradicije.

 

UŽITEK, KI PRESEGA OKUS

 

Sočen in dobro znan domač okus starih sort jabolk nas zlahka popelje v čas otroštva in brezskrbnosti. Prepričani smo, da bosta okus in vonj cenjenih slovenskih jabolk prevzela tudi vas.

Deli s prijatelji
Vsi pridelovalci

Projekt SPAR Kot nekoč

Spar Slovenija podpira ohranjanje avtohtonih sort. S preverjenimi pridelovalci po celi Sloveniji je sklenil partnerstva, da zasejejo slovenske avtohtone in udomačene sorte zelenjave SPAR Kot nekoč. Spar Slovenija se je zavezal, da jamči 100% odkup. Izberite pridelke avtohtonih sort in uživajte v pristnih domačih okusih. Skupaj tako pomagamo ohranjati naš zaklad za danes in jutri.
Izvedi več o pridelkih avtohtonih sort

naroči se nae-obvestila

Preberi več zanimivih vsebin

Dragocena kopriva

Dragocena kopriva

Preberi več
Paprika – brez nje ne gre!

Paprika – brez nje ne gre!

Preberi več
Vrtičkanje z Metko – o meni

Vrtičkanje z Metko – o meni

Preberi več